Vi besvarar dina frågor om att hyra skåpbil i Stockholm

Idag är det som tur är väldigt enkelt att hyra skåpbil i Stockholm. Detta har gjort att allt fler stockholmare väljer att använda sig av detta alternativ när de till exempel behöver flytta mellan två bostäder. Men det finns även andra situationer då du kan vilja göra detta. Ett exempel på en sådan situation är då du har någon slags leverans som behöver utföras, till exempel i ditt arbete.

Men om du aldrig tidigare har varit med om att hyra skåpbil i Stockholm har du förmodligen många frågor. Du är rådvill och funderar kring vilken av alla skåpbilar du bör överväga att hyra. Kanske funderar du på om du överhuvudtaget klarar av att köra ett sådant fordon? Oroa dig inte – nedan besvarar vi flera av de vanliga frågor som du kan tänkas ha!

Svar på vanliga frågor om att hyra skåpbil i Stockholm

Dessa är några av de vanligaste frågorna på detta ämne:

  • Hur mycket kostar det att hyra skåpbil i Stockholm? Priset för att hyra ett sådant här fordon varierar en del beroende på vilken av alla skåpbilar du vill hyra. Dessutom spelar även ditt val av uthyrare roll. Generellt sett kan du dock räkna med att det kostar från ungefär en tusenlapp och uppåt att göra detta. Därmed är det ett prisvärt alternativ som gör det möjligt för dig att frakta en hel del grejer inom staden på ett smidigt sätt.
  • Vilken körkortsbehörighet behöver jag för att få köra skåpbilen? Det beror på vilken klassificering fordonet ifråga har. I de flesta fall räcker det faktiskt med ett vanligt B-körkort för att få köra skåpbilar. Detta förutsätter att fordonet räknas som en personbil eller lätt lastbil och har en totalvikt på max 3 500 kg. I annat fall kan du behöva en annan behörighet.
  • Behöver jag lämna tillbaka skåpbilen med full tank? Ja, de flesta uthyrare vill att du lämnar tillbaka fordonet med full tank. Om du inte gör detta kan du tvingas betala en mindre straffavgift. Därför kan det vara en bra idé att tanka upp fordonet innan du lämnar tillbaka det.