Posted in

Samla lån i ett samlingslån för att styra upp dina skulder

Har du råkat dra på dig flera olika lån och krediter under de senaste åren? Om dina skulder har börjat samlas på hög är det lätt hänt att du känner dig stressad och orolig över detta. Men det finns faktiskt flera enkla knep som du kan använda dig av för att återfå kontrollen över din skuldsättning. Ett av dessa är att samla lån i ett samlingslån, ett annat är att använda ditt kreditkort på ett smartare sätt.

 

Läs vidare för att få reda på hur du kan gå tillväga för att:

 

Använd kreditkortet till din fördel

Om du i dagsläget har ett kreditkort kan du kanske vara sugen på att klippa itu detta. Men än smartare är faktiskt att använda kreditkortet till din fördel. Till exempel finns det vissa kort som erbjuder en förhållandevis lång tidsperiod där du slipper att betala ränta. Du kan därmed använda ett sådant kort för att hålla nere kostnaderna jämfört med ett kreditkort som har en betydligt högre ränta.

 

Men det finns också ett än mer effektivt sätt att få ordning på dina skulder – att använda ett så kallat samlingslån.

Smart att samla lån i ett samlingslån

Tanken på att ta ett nytt lån och därmed ackumulera ytterligare skuld för att betala av andra skulder kan låta märklig och skrämmande. Men det är faktiskt så här det går till när du vill ta ett samlingslån för att betala av de andra lånen som du har samlat på dig under årens lopp. Detta kan faktiskt vara en smart strategi för att konsolidera dina skulder samt för att sänka dina månatliga lånekostnader.

 

Ponera till exempel att du har flera olika lån och krediter med varierande villkor. Dessa ska betalas på olika datum och består av olika belopp med varierande löptider och räntor. Det kan därför vara smart att samla alla lån i ett samlingslån och på så vis konsolidera dina skulder till ett enda lån. Då vet du exakt när lånet ska betalas varje månad samt hur lång löptiden är och hur mycket du betalar i ränta.

Ingrid Björk är en erfaren skribent inom pressreleaser och artikelmarknadsföring. Med sin skarpa penna och kreativa tänkande hjälper hon företag att kommunicera effektivt och nå ut till sina målgrupper. Ingrid har en gedigen erfarenhet av att utforma innehåll som inte bara informerar utan också engagerar och inspirerar läsarna. Hon är en mästare på att förmedla budskap på ett klart och övertygande sätt.