Lediga jobb som socionom – få tillgång till fler val

Att arbeta som socionom på konsultbasis kan vara en ypperlig möjlighet att utforska nya arbetsplatser och utvecklas på såväl ett personligt som ett professionellt plan. Som hyrsocionom är det vanligt att gå via bemanningsföretag, vilket underlättar i sökandet av en ny roll. Bemanningsföretaget bistår med hjälp i att leta efter lediga jobb som socionom med rätt profil, så som geografisk plats och uppdragslängd. Väl på plats hjälper bemanningsföretaget också till med information för att snabbt komma igång på den nya arbetsplatsen.

Fundamentala egenskaper

Att arbeta som hyrsocionom skiljer sig till viss del från en ordinarie anställning. Dels innebär det att lite extra kommunikation krävs i och med bemanningsföretaget som tredje part, dels krävs vissa personliga egenskaper för att framgångsrikt arbeta som socionom. Dessa är till exempel.

  • Samarbetsvillighet. Eftersom en hyrsocionom kommer till nya arbetsplatser med nya arbetskamrater är det viktigt att snabbt komma in i det nya teamet. Att vara öppen för samarbete med nya arbetskamrater är därför naturligtvis en fundamental egenskap.
  • Anpassningsbarhet. Den relativt frekventa omställningen mellan olika arbetsplatser och dess respektive rutiner gör att hyrsocionomer bör vara duktiga på att anpassa sig till nya situationer.

Många socionomer som arbetat på konsultbasis framhäver att dessa egenskaper stärks ytterligare under arbetet som hyrsocionom. Vidare är de egenskaper som arbetsgivare uppskattar, vilket alltså gör dem till kompetensfördelar att bära med sig för framtida positioner.

Att hitta lediga jobb som hyrsocionom

Socionomer är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden och detta gäller även hyrsocionomer. Det finns hundratals lediga jobb för socionomer i princip hela tiden och dessa kan vara placerade var som helst i landet. När en socionom inleder arbete via ett bemanningsföretag tilldelas en kontaktperson. Denna kontaktperson genomför en profilundersökning tillsammans med socionomen och fastställer vilka kriterier bemanningsföretaget skall söka jobb mot.

Till exempel gäller detta antal års erfarenhet, önskad uppdragslängd och villighet att resa – medan vissa har en begränsad förmåga att resa på grund av preferenser eller andra livsomständigheter, kan andra vara mer flexibla och mer än gärna bege sig till andra delar av Sverige. Samtliga av dessa omständigheter tas hänsyn till i analysen med bemanningsföretaget för att precisera vilka jobb som kan vara relevanta.