Posted in

Svenskt bolag med elektrisk motorcykel

En elektrisk motorcykel för framfart i terräng, det är vad det svenska bolaget Svenska Cake har plockat fram. Bolaget har nu fått in 135 miljoner kronor i från utomstående investerare och riskkapitalister.

Företagets grundare och VD Stefan Ytterborn är naturligtvis väldigt glad över tillskottet av pengar och säger att det är ett stort steg för bolaget. ”Tack vare detta får vi nu kontakt och kan etablera samarbete med kapitalstarka personer med inflytande och kompetens som kan hjälpa företagets utveckling i en positiv riktning”.

Utöver att sälja motorcyklar ingår det även i företagets affärsidé att verka för att bidra till att förändra samhället till att minska och i slutändan eliminera alla typer av utsläpp. Företaget grundades i början av 2018 och har hittills placerat två olika modeller på marknaden som de tagit fram från scratch. Motorcyklarnas specialitet är att de är extremt lätta och med batterier inräknat väger de bara drygt 70 kilo och kan nå en hastighet av 80 km/h.

Under det första året omsatte bolaget strax under 13 miljoner och gjorde 15 miljoner i förslut, en naturlig start för ett företag menar Ytterborn som är inte är orolig. ”Eftersom medvetenheten kring hur bra elektroniskt drivna fordon är i dessa tider är vi säkra på att vi kommer att se en tillväxt för företaget på sikt”.