Posted in

Att leta efter i ett bra företagslarm

En grundläggande del i att skydda sin verksamhet mot inbrott är att skaffa ett företagslarm. Men vad separerar egentligen de bra från de mindre bra? Några exempel är:

  • Kamera som kan filma i HD
  • Support under dygnets alla timmar
  • Användarvänlig app

Kamerainspelning i hög kvalitet

Givet att du ska ha en kamera till ditt företagslarm, är det bra att känna till att kvaliteten kan variera ganska kraftigt mellan olika modeller. Ju högre kvalitet, desto enklare blir det att identifiera eventuella gärningsmän och att i detalj se vad som sker när ett brott har inträffat.

Välj gärna en som filmar i HD. Tänk också över kamerans synfält – med ett bredare synfält kan du kanske fånga mer av lokalen eller egendomen, men det blir sämre kvalitet när det handlar om längre avstånd.

Fria väktarutryckningar

Visst är det en fråga om behov, men de flesta skulle nog föredra fria väktarutryckningar. Förvisso innebär det en högre månadskostnad, men det kan också ses som en slags försäkring. Vid många utryckningar behöver du inte oroa dig för att räkningen ska stiga och stiga. Det är kanske först när det är väldigt liten risk för att en utryckning ska ske som det kan vara värt att betala för dem per tillfälle.

Vad kostar en väktarutryckning om de inte är fria?

Exakt vad det kostar varierar mellan olika bolag. Ett vanligt pris är omkring 1 500 – 2 500 kronor. Om du planerar att inte betala för fria väktarutryckningar, är det en god idé att använda det som en faktor när du jämför bolag för ditt företagslarm.

Support dygnet runt

Problem kan inträffa när som helst under dygnets alla timmar. Genom att välja ett företagslarm som ger support dygnet runt kan du känna dig lite extra trygg. Många gör just detta – så det är inte som att alternativen blir få om det är det du önskar.

Smidig app som hör till ditt företagslarm

Med en app kan du hålla koll på ditt hem lite bättre. Med många larmbolag får du en tillhörande app där du kan styra vissa funktioner av ert företagslarm, och där du kan se bilder från övervakningskameran i realtid. Det här är praktiskt av flera skäl – men framförallt ger det kanske en känsla av trygghet.