Nyckelfärdiga fritidshus från Husverket – 5 modeller

Nyckelfärdiga fritidshus finns att köpa i många olika storlekar och modeller – kort och gott något som passar dom flesta smaker och miljöer. Nedan följer exempel på 4 olika modeller som finns att hitta hos Husverket – samt kort om andra alternativ som erbjuds av leverantören.

Klassisk K2.90

Modellen Klassisk K2.90 är ett 90 kvm stort fritidshus med klassisk men modern design. Längs den ena långsidan löper stora fönsterpartier för fint ljusinsläpp i dom stora umgängesytorna som finns på insidan. Takhöjden invändigt är 3,7 meter, vilket skapar en härlig rymd. Huset har, i standardutförande, 3 sovrum, ett bad- och duschrum, en liten hall samt kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning.

Klassisk K2.40

Klassisk K2.40 är 43,6 kvm stort och lämpligt som fritidshus eller varför inte som gäststuga. I huset finns möjlighet till 1–2 sovrum beroende på behov och önskemål. Även denna modell har en takhöjd på 3,7 meter samt stora fönsterpartier mot umgängesytorna.

Pulpet P2.40

Fritidshus med pulpettak, stora fönsterpartier och möjlighet till ett stort eller två mindre sovrum. Huset har en storlek på 43,6 kvm och är, som alla andra modeller, utrustat med både kök och badrum.

Klassisk K3.95 Fjäll

Husverkets K3.95 Fjäll är ett fritidshus framtaget för den svenska fjällen men kan givetvis placeras även i andra miljöer om så önskas. Designen är dock väldigt ”fjällstugelik” och med sina 95 kvm finns gott om utrymme för både umgänge och sovplatser. Huset rymmer upp till 3 sovrum och är dessutom utrustat med två badrum och en bastu.

Designa fritidshus själv?

Husverket erbjuder ett 30-tal olika modeller på fritidshus – men som köpare finns möjligheten att själv anpassa dom olika husmodellerna för att det ska passa för egna behov och önskemål. Under varje modell på hemsidan går det att se vilka ändringar/tillval som finns att göra men finns helt egna idéer kring design kan även det gå att lösa.

Förutom nyckelfärdiga fritidshus erbjuder Husverket även andra alternativ för den som är sugen på att bygga nytt:

  • Klimatskal
  • Ritningspaket

Klimatskal innebär att huset är stomrest och väderskyddat. Det som återstår för köparen är att bygga klart insidan samt att färdigställa el- vatten- och avloppsinstallationer. Det kan vara ett bra alternativ för den som snabbt vill ha huset på plats men som verkligen vill sätta sin egen prägel på insidan.