Posted in

Hitta ett billigt elavtal

Det finns drygt 150 elleverantörer i Sverige och i en tid där det ständigt varnas om rekordhöga elpriser är det många som funderar på att byta leverantör. Det går att hitta ett billigt elavtal som kanske är mer gynnsamt än det du har idag – men det finns också anledning att tänka till innan ett nytt tecknas.

Hitta ett billigt elavtal

Tillhör du en av många som känner stress och oro över kommande elräkningar och vill hitta ett nytt, billigt elavtal? Det kan förstås finnas anledning att se över nuvarande avtal och för att veta om det finns bättre alternativ är det bästa tipset att jämföra. Det finns flera jämförelsetjänster på nätet att använda sig av, som hjälper till att jämföra just elavtal.

En sådan tjänst ger flera olika förslag och det är ett enkelt sätt att få en bra överblick över hur utbudet ser ut. Ett bra första steg, helt enkelt.

Viktigt att tänka på

Även om det finns en chans att hitta ett billigt elavtal som innebär lägre kostnader än det nuvarande så finns anledning att tänka till och inte göra något förhastat – så som att tacka ja till ett erbjudande från en telefonförsäljare.

Det behöver inte vara något fel på ett sådant erbjudande men det är bättre att verkligen ta tiden till att kolla runt och jämföra på egen hand – om inte annat för att undvika eventuella missförstånd.

Här följer ytterligare tre bra tips för dig som vill hitta ett billigt elavtal:

  • Fast eller rörligt – Passar fast eller rörligt avtal bäst för hushållet och behoven? Ett fast pris kan kännas tryggt men det kan vara ofördelaktigt att teckna ett sådant när elpriserna generellt sett är högre än ”normalt”.
  • Ta reda på uppsägningsoch bindningstider – Inför ett eventuellt byte av ett elavtal är det bra att kolla upp uppsägnings- och bindningstider – även för nuvarande avtal. Kanske finns inte ens möjligheten att avsluta det nuvarande och då finns ingen anledning att lägga tid på att jämföra utbudet som det ser ut i dagsläget.

  • Kolla inte bara på priset – Alla vill ha ett billigt elavtal – men se till att inte stirra dig blind på enbart priset. Kolla upp dom intressanta leverantörerna vad gäller alltifrån villkor till kundomdömen för att skapa en så bra bild som möjligt om dom olika alternativen.

Ingrid Björk är en erfaren skribent inom pressreleaser och artikelmarknadsföring. Med sin skarpa penna och kreativa tänkande hjälper hon företag att kommunicera effektivt och nå ut till sina målgrupper. Ingrid har en gedigen erfarenhet av att utforma innehåll som inte bara informerar utan också engagerar och inspirerar läsarna. Hon är en mästare på att förmedla budskap på ett klart och övertygande sätt.