Elektroskandia Sverige AB är en ledande distributör av elmaterial och tjänster för elprofessionella.

Elektroskandia sverige AB

Bolagsöversikt – Elektroskandia Sverige AB

Elektroskandia Sverige AB är ett ledande företag inom distribution av el- och datamaterial i Sverige. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1917, har företaget etablerat sig som en pålitlig partner för elektriska installationer och infrastrukturprojekt.

Företagets huvudkontor ligger i Sollentuna, och de har en omfattande närvaro över hela landet. Elektroskandia Sverige AB är registrerat för F-Skatt och är även momsregistrerat, vilket understryker deras professionella status på marknaden.

 • Grundläggande Fakta
  • Historia sedan 1917
  • Huvudkontor i Sollentuna
 • Registreringar
  • F-Skatt
  • Momsregistrerat
 • Marknadsposition
  • Ledande distributör
  • Pålitlig branschpartner
Företagsnamn Grundat Huvudkontor F-Skatt Momsregistrering
Elektroskandia Sverige AB 1917 Sollentuna Ja Ja

Ekonomisk Stabilitet och Tillväxt

Med en omsättning på över 16 miljarder kronor under 2022, visar Elektroskandia Sverige AB en stark ekonomisk position i branschen. Resultatet efter finansnetto uppgick till 718 894 tusen kronor och årets resultat stod på 544 076 tusen kronor, vilket indikerar en sund och välmående verksamhet. Dessa siffror speglar företagets förmåga att generera vinster och att hålla en stabil ekonomisk kurs trots marknadens utmaningar.

Summa Tillgångar och Kapital

Summan av tillgångarna för Elektroskandia Sverige AB uppgick till 8 058 365 tusen kronor i slutet av 2022. Detta visar på företagets stora resurser och dess kapacitet att investera i framtida tillväxt och utveckling. Ett starkt kapitalunderlag är avgörande för att kunna hantera både kort- och långsiktiga investeringar samt för att säkerställa företagets konkurrenskraft på marknaden.

Ledningskompetens

VD för Elektroskandia Sverige AB är Jan Anders Christer Nordlöw, som med sitt ledarskap bidrar till företagets framgång och utveckling. En stark ledning är kritisk för att styra företaget genom olika marknadsförhållanden och för att implementera strategier som leder till fortsatt framgång och tillväxt.
Elektroskandia Sverige AB är en ledande distributör av elmaterial och tjänster för elproffs.

Kontakt och Lokalisering

För de som önskar komma i kontakt med Elektroskandia Sverige AB finns de på adressen NORRVIKENLEDEN 97 i Sollentuna, Stockholms län. Företaget kan nås via telefon på nummer 08-923500, vilket gör det enkelt för kunder och partners att kommunicera med dem för affärsmöjligheter eller förfrågningar.
Liknande artikel Trustly group AB.

Framtidsutsikter och Värdering

Elektroskandia Sverige AB:s stabila ekonomiska resultat och långa historia på marknaden gör dem till ett attraktivt företag för potentiella investerare och affärspartners. För de som är intresserade av en bolagsvärdering erbjuder företaget möjligheten att köpa en sådan, vilket kan vara användbart vid exempelvis kapitalanskaffning, ägarskiften eller strategisk planering.

Sammanfattning

Elektroskandia Sverige AB står som en stark aktör inom el- och datamaterialdistribution i Sverige. Med en imponerande omsättning, stabila ekonomiska resultat och en erfaren ledning är företaget väl positionerat för att fortsätta sin tillväxt och framgång i branschen. Som en viktig del av den svenska infrastrukturen, bidrar Elektroskandia till utvecklingen av moderna och hållbara lösningar för elektrifiering och digitalisering.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Akind venture AB.