Posted in

Ett webbregister att synas i

När du har en webbplats och vill få den att synas väl i sökmotorer behöver du länkar. Länkbygge är ett brett och djupt ämne med en rad olika aspekter. Vi kommer därför inte att täcka alla dessa här utan vi fokuserar istället på en liten strimma av det breda spektrat. Men för att förenkla det hela kan det vara en god idé att lägga till din webbsida i bra webbregister. Onlinelistan.com är ett sådant och här tipsar vi även om ytterligare några register som kan vara intressanta.

Så kan du lägga till din sajt

För att lägga till din sajt i detta webbregister gör du så här:

  1. Besök https://onlinelistan.com.
  2. Välj en kategori som stämmer in på din webbplats.
  3. Mata in den information som efterfrågas. Du behöver ange en titel, en URL (webbadress) och fylla i ytterligare ett mindre antal fält.
  4. Läs reglerna för länkar, bocka i kryssrutan att du har läst dessa och klicka sedan på “Fortsätt”.
  5. Betala in granskningavgiften.
  6. Vänta på att teamet bakom sajten lägger till din sajt (detta kan ibland ta några veckor beroende på aktuell belastning).

På sajten finner du även de kriterier som gäller för listning i registret. Se även till att läsa igenom dessa för att försäkra dig om att du vet vad som krävs.

Fler webbregister som kan vara av intresse

Utöver onlinelistan.com finns det även ytterligare ett antal webbregister som kan vara intressanta för dig som sajtägare. Du bör dock vara försiktig och inte lista dig på alltför många sajter på en väldigt kort tid. Om du gör detta kan det nämligen framstå som lite spammigt för Google och andra sökmotorer. Du bör även undvika att lägga till din webbsida på mindre kvalitativa webbplatser.

Med det sagt finns det vissa register som du kan överväga att spana in:

  • Google My Business. Detta är ett annorlunda webbregister från Google som är särskilt värdefullt för lokala företag med en fysisk besöksadress.
  • Bing Places for Business. Detta är Microsofts motsvarighet till Google My Business. Om du har ett lokalt förankrat företag bör du överväga att lista det här.