Upplev mindre stress i vardagen med barnvakt

Alla föräldrar vill såklart det bästa för sitt barn, men det kan samtidigt vara otroligt tufft att få schemat att gå ihop. De flesta arbetsplatser idag förväntar sig att man ska jobba heltid och visa framfötterna på jobbet, medan förskolan å sin sida kanske stänger redan innan dagens sista möte börjar. För att slippa kuta igenom livet kan det vara väldigt hjälpsamt att anlita en barnvakt som kan bidra till livspusslet. Detta innebär mer tid, och gott samvete, att i lugn och ro att avsluta arbetsdagen medan barnet blir hämtat på förskolan och får umgås med sin barnvakt.

Nyttja RUT-avdraget till barnpassning

Att anlita en barnvakt eller nanny kan låta som en dyr omöjlighet för en vanlig familj, men tack vare RUT-avdraget, som kan användas för barnpassning, blir kostnaderna hanterbara för allt fler familjer. Detta gör också att fler personer kan hitta ett stimulerande jobb inom barnpassning, vilket är bra för hela samhället. Med ett större urval av barnvakter ökar dessutom chanserna att rätt nanny matchas till rätt barn, så att barn med särskilda behov kan passas ihop med en erfaren barnvakt, och de barn som uppskattar mycket fart och aktivitet får umgås med en sportig nanny.

Tre tips för stressade småbarnsföräldrar

  • Sänk kraven på föräldraskapet. Det behöver inte vara perfekt! Det viktigaste för barnet är att det är älskat och tryggt. Dammråttor under soffan är faktiskt sekundärt, särskilt om ni har filmmys eller leker en kul lek istället.
  • Fånga de små stunderna i vardagen. Passa på att umgås och vara fullt närvarande när ni samlas i familjen. Detta kan vara vid måltiderna, när ni är på promenad eller när ni åker bil. Lägg undan skärmar och telefoner och ägna er åt varandra.
  • Våga be om hjälp. Det är både hälsosamt och viktigt att få slappna av och ägna sig åt sig själv ibland, vilket är näst intill omöjligt med ett litet barn som pockar på uppmärksamhet. En barnvakt kan vara till stor hjälp även under helgen för att få loss lite barnfri tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *