22 oktober, 2024
Keolis Sverige AB driver kollektivtrafik i flera svenska städer, bidragande till hållbar och tillgänglig mobilitet.

Keolis Sverige AB

Bolagsöversikt Keolis Sverige AB

Keolis Sverige AB är ett företag med en lång historia inom transportsektorn. Grundat 1993, har företaget vuxit till att bli en av de ledande aktörerna inom kollektivtrafiken i Sverige.

Med huvudkontor beläget på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm, har Keolis etablerat en stark närvaro både i huvudstaden och runtom i landet.

Keolis Sverige AB

Översikt

Keolis Sverige AB är ett av Sveriges ledande företag inom kollektivtrafik, och är en del av den globala Keolis-koncernen som har verksamhet i 16 länder. Företaget fokuserar på att leverera hållbara och effektiva transportlösningar för att förbättra rörligheten i städer och samhällen.

Företagsinformation

  • Registreringsår: 1993
  • Säte: Stockholm, Stockholms län
  • VD: Mikael Sven Tore Wågberg
  • Adress: Box 22052, 104 22 Stockholm
  • Telefon: +46 8 5190 2000

Ekonomisk Information (2023)

  • Omsättning: 5,8 miljarder kronor
  • Antal anställda: Cirka 4 700

Tjänster och Verksamhet

Keolis Sverige AB erbjuder en rad tjänster inom kollektivtrafik, med fokus på att tillhandahålla säkra, tillförlitliga och miljövänliga transportlösningar.

  • Bussdrift: Keolis driver ett omfattande nätverk av busslinjer i flera svenska städer och regioner, inklusive Stockholm, Göteborg och Malmö.
  • Spårtrafik: Företaget är också involverat i driften av spårvagnar och annan spårbunden kollektivtrafik.
  • Specialtransporter: Keolis erbjuder specialanpassade transportlösningar för skolor, företag och evenemang.
  • Digitala Lösningar: Företaget utvecklar och implementerar digitala lösningar för att förbättra kundupplevelsen och effektivisera driften, såsom realtidsinformation och biljettköp via mobila plattformar.

Hållbarhet och Innovation

Keolis Sverige AB är engagerat i hållbar utveckling och arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Företaget investerar i elbussar och andra miljövänliga fordon, samt utvecklar lösningar för att optimera energianvändningen och minska utsläppen.

  • Elbussar: Keolis har implementerat elbussar i flera av sina linjer för att minska koldioxidutsläppen.
  • Miljöcertifiering: Företaget är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och arbetar kontinuerligt med att förbättra sin miljöprestanda.
  • Innovation: Keolis satsar på innovation genom att testa och implementera nya teknologier och tjänster för att förbättra kollektivtrafiken.

Kontaktinformation

Keolis Sverige AB är en central aktör inom svensk kollektivtrafik, med ett starkt fokus på hållbarhet och innovation. Genom att erbjuda ett brett utbud av transportlösningar, från bussar till spårtrafik, strävar företaget efter att förbättra rörligheten och minska miljöpåverkan. Med en stark närvaro i flera svenska städer och ett engagemang för kundnöjdhet, fortsätter Keolis att vara en ledande leverantör av kollektivtrafiktjänster i Sverige.

Under 2022 rapporterade Keolis Sverige AB en omsättning5 406 765 tusen kronor (tkr), vilket är en indikation på företagets storlek och påverkan på marknaden. Företagets resultat efter finansnetto (Res. e. fin) landade på 674 017 tkr, medan årets resultat visade en stark siffra på 369 065 tkr. Dessa siffror speglar företagets finansiella hälsa och förmåga att generera vinst.

Kontakt och Ledning

Keolis Sverige AB leds av VD Mikael Sven Tore Wågberg, som har ansvaret för företagets strategiska riktning och dagliga drift. Företaget är lättillgängligt för kontakt via telefon på numret 0851902000, och deras besöksadress är Gjörwellsgatan 30 BV, 112 60 Stockholm. Deras närvaro i Stockholms län understryker deras betydelse i regionens transportnät.

Finansiell Status och Nyckeltal

En närmare titt på Keolis Sverige AB:s finansiella status och nyckeltal för 2022 visar att företaget har en solid ekonomisk grund. Med summa tillgångar uppgående till 2 018 387 tkr, demonstrerar Keolis sin kapacitet att hantera stora projekt och investeringar. Dessa siffror är avgörande för potentiella investerare och samarbetspartners som överväger att engagera sig med företaget.Keolis Sverige AB driver pålitlig kollektivtrafik och bidrar till bättre mobilitet i flera svenska städer.

Registrering och Certifiering

Keolis Sverige AB är registrerat för F-skatt och är även registrerat i Momsregistret, vilket bekräftar att de uppfyller alla skattemässiga och lagstadgade krav för att bedriva verksamhet i Sverige. Dessa registreringar är viktiga för att upprätthålla förtroende hos kunder, leverantörer och myndigheter. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Arvika fastighets AB.

Årsredovisning och Bolagsvärdering

För de som är intresserade av att fördjupa sig i företagets ekonomiska detaljer är Keolis Sverige AB:s årsredovisning tillgänglig för nedladdning. Denna rapport ger en omfattande översikt över företagets ekonomiska aktiviteter och resultat. Dessutom kan intressenter få tillgång till en bolagsvärdering som ger en uppskattning av företagets värde på marknaden.

Slutsats och Framtidsutsikter

Sammanfattningsvis står Keolis Sverige AB starkt som en ledande aktör inom kollektivtrafiken. Med en stabil ekonomisk grund, erfaren ledning och en tydlig närvaro i transportsektorn, ser framtiden ljus ut för företaget. Dess engagemang för kvalitet och service säkerställer att det kommer att fortsätta spela en viktig roll i utvecklingen av hållbara transportlösningar i Sverige. Liknande artikel Tallink silja AB.

Ingrid Björk

Ingrid Björk är en erfaren skribent inom pressreleaser och artikelmarknadsföring. Med sin skarpa penna och kreativa tänkande hjälper hon företag att kommunicera effektivt och nå ut till sina målgrupper. Ingrid har en gedigen erfarenhet av att utforma innehåll som inte bara informerar utan också engagerar och inspirerar läsarna. Hon är en mästare på att förmedla budskap på ett klart och övertygande sätt.

Visa alla inlägg av Ingrid Björk →