Vikten av medieorienterad föreläsning

Dagarna då man lärde ut affärer informellt i ett klassrum är över. Med den växande efterfrågan på dynamiskt lärande har företagen nu tillgång till toppmodern teknik och bra upplägg för att utbilda sina anställda. Affärsföreläsningar kan vara ett kraftfullt utbildningsverktyg och en viktig del av varje företagsägares strategi för utveckling av anställda. Men som med alla andra yrken kan det vara svårt att hitta kvalificerade föreläsare.

Välj en föreläsare med erfarenhet

Det bästa sättet att få ut det mesta av din företagsföreläsning är att anlita en huvudtalare med dokumenterad erfarenhet. Du vill ha någon som har varit verksam i branschen i flera år och som utmärker sig för att hålla föreläsningar och utbildningssessioner. På så sätt får dina anställda en grundlig översikt över ditt företag och din bransch och kan ställa fler frågor. Att hitta en föreläsare med erfarenhet är inte så svårt som det låter.

Det finns åtskilliga kandidater som marknadsför sina föreläsningar. Alternativt kan du kontakta din lokala företagsförening eller handelskammare för att se om de har någon i åtanke.

Medieföreläsning och utbildning

I en tid när kommunikation och nyhetsbevakning sker när som helst på dygnet, är det viktigt att kunna navigera i landskapet. Medieträning var tidigare vanligast för de i toppositioner men under senare år har allt fler behövt sätta sig in i mediefrågor. Att lyssna på föreläsningar är någonting som effektivt kan bidra med insikter om hur man skall hantera mediefrågor. Dock krävs studier och praktiska moment för att man skall kunna använda sig av kunskaperna i praktiken.

De medietränare som håller föreläsningar i Sverige har en stor insikt i den mediekontext som gäller i landet. Det finns också exempel och tidigare upplevelser att väva in i förklaringsmodellen av hur man skall hantera känsliga frågor och information. Detta är någonting som väger tungt när företag och andra verksamheter skall utbilda sig för att kunna möta näringslivet.

Även om man har viss kunskap i ämnet, kan det vara bra att vässa sina kunskaper. Att boka en föreläsare med fokus på medieträning är dessutom någonting som kan ingå som del i vilken fortbildning eller utbildning som helst.